Smart-TV

En smart-TV er en TV som kan brukes på internett. Den må kobles til internett enten trådløst eller kablet. Da kan du i tillegg til å se ordinære TV-kanaler strømme tv-program, film og musikk via noen av de mange strømmetjenestene som finnes. De fleste smart-TVene styres ved hjelp av ulike apper, ikke ulikt dem man laster ned og bruker på mobiltelefoner. NRK har egne NRK TV-apper tilpasset mange av smart-TVene.

Smart-TVer og TV-mottakere

Avspillingsproblemer

21.10.2019: Ny versjon av NRK TV-applikasjonen er tilgjengelig via nedlasting/oppdatering via apparat for Samsung smart-TV (årgang 2016 og enkelte 2015 og 2017 modeller) som forhåpentligvis løser avspillingsproblemene. Fint om brukere som har lokal installasjon har muligheten for teste denne versjonen, og gir oss en tilbakemelding.

Hvordan installere NRK TV appen lokalt på Samsung Smart-TV?

Dersom du har oppstarts- og/ eller avspillingsproblemer med NRK TV appen på din Samsung smartTV (årgang 2015-2016) så kan du prøve å installere appen lokalt.

Dette er ment som en midlertidig løsning inntil et endelig fiks er klar i en ny versjon av den offisielle, distribuerte appen. Når dette skjer bes du slette den lokale appen da den ikke vil motta automatiske oppdateringer.

NB! På noen TV modeller (2015) kan det være appen forsvinner fra Apps menyen dersom du foretar en reboot av TV’en. Dvs. holder powerknappen på fjernkontrollen lenge inne. I så fall må du installere appen på nytt. Ved vanlig av/ på tenning av TV’en skal ikke dette ha noe å si. Det kan også være du må slå av «automatisk oppdatering av apper» i TV’ens innstillinger for å unngå overskrivning av lokal app fra offisiell app. 

Vær klar over at lokal innstallasjon av appen gjøres på eget initiativ. NRK kan ikke holdes ansvarlige dersom noe skulle skje med din smartTV som følge av installasjonen. 

Dersom du velger å prøve denne løsningsmetoden, trenger du tilgang til en PC/ Mac og en tom USB nøkkel (minnepinne).

Instruksjon

  1. Send en epost til info@nrk.no og be om å få tilsendt filer for lokal installasjon av NRK TV appen for Tizen. Opplys samtidig i eposten hvilken produktmodell av Samsung smartTV det gjelder.
  2. Når du har mottatt filene (*.tmg og widget.license) i en epost fra NRK så laster du dem ned på din PC/ Mac og legger dem i en katalog (folder) som du kaller «userwidget».
  3. Finn en USB nøkkel (sjekk at den er helt tom først!). Kopier «userwidget» katalogen med de to filene til USB nøkkelen.
  4. Sett USB nøkkelen i en ledig port i Samsung TV’en din og den skal begynne å installere appen umiddelbart. Dersom installasjonen ikke starter – prøv å skift til en annen ledig port. Hvis du har automatisk oppdatering aktivert, deaktiver denne.

Etter endt installasjon vil den nye appen legge seg i Apps menyen i  TV’en. Dette vil variere litt fra modell til modell. På nyere TV’er vil den ligge under Apps og «Nedlastest app» seksjonen. Herfra kan man velge å legge den til startskjermen (marker appen og hold inne knappen – velg ‘legg til startskjerm’ fra undermenyen).

Det kan også variere fra modell til modell hvordan det nye app-ikonet blir seende ut. På nyere TV’er (se bildet nedenfor) vil den se ganske lik ut som den offisielle, men vil inneholde et «spiller» symbol – mens den andre kun har teksten NRK TV – på hvit bakgrunn (se bildet nedenfor).

Eksempel fra en eldre Samsung TV modell fra 2015 hvor kun «NRK TV» teksten vises i app ikonet.

Oppdatert 13.06.2019

Send inn feilmelding