Har du en drøm om å bli journalist, fotograf, eller jobbe som programleder? Kan du snakke og forstå andre språk i tillegg til engelsk og norsk? Har du en, eller to foreldre, eller besteforeldre som har innvandret til Norge? Opplever du at du er en minoritet og har viktige perspektiver på samfunnet vi lever i? Vil du bruke din bakgrunn, kompetanse og nettverk til å lage god journalistikk til NRK på radio, TV, nett og podkast? Da bør du prøve deg i talentprogrammet NRK FleRe. Vi trenger deg til å fortelle gode historier og lage medieinnhold i verdensklasse.

  • Vil gi deg attraktiv kompetanse i Norges største mediebedrift
  • Opplæring i journalistikk presseetikk og innholdsproduksjon til TV, radio, nett og podkast
  • Fem måneder opplæring og fem måneder praksis
  • Lønn under hele perioden
  • Talentprogrammet varer fra august 2024 til juni 2025
  • Se utlysning her. Søknadsfrist 20. mars

Hva kreves for å komme inn på talentprogrammet?

✓ Du har fullført videregående skole.

✓ Du har grunnleggende språkkompetanse fra språk fra de største innvandrergruppene vi har i Norge.

✓ Du er samfunnsengasjert, liker å utfordre deg selv og ønsker deg en fremtid i NRK.

✓ Du har pågangsmot og er dedikert og villig til å lære nye ting.

Attester og vitnemål

Kort tid etter at søknadsfristen 20. mars kaller vi inn til intervju.

I et mediehus kan alt du har lært og gjort komme til bruk, og det er nyttig å se både karakterer og hva du har brukt tiden din på.

Vi ber alle søkere om å legge ved attester og vitnemål i søknaden. Det gjelder vitnemål fra videregående skole/høgskole/universitet, og attester fra eventuelle jobber og verv du har hatt.

Språkkompetanse

Det er en fordel om du har grunnleggende ferdigheter i ett språk fra de store innvandrergruppene vi har i Norge. (Språket ditt trenger ikke være på morsmålsnivå.)

Søknad og video

Vi leter etter deg som kan bli en god formidler. Som en del av søknadsprosessen kan du bli bedt om å sende inn en video av deg selv for å fortelle litt om deg, eller om et tema som opptar deg.

Du er opptatt av hva som skjer i samfunnet og vet hva som rører seg i det flerkulturelle miljøet og verden generelt. Dagene i talentprogrammet er intensive, så du må være klar for å jobbe og stå på.

I NRK FleRe vil du kunne jobbe i team sammen med andre og få muligheten til å lære av de de flinkeste folkene i mediebransjen.

Opplæringen i NRK FleRe skjer på hovedkontoret til NRK på Marienlyst i Oslo. Her produseres det blant annet nyheter, sport, dokumentarer, dramaserier, underholdningsprogrammer og innhold for barn og unge.

Programmet starter august 2024 til juni 2025. Det er fem til sju plasser.

Hvordan er talentperioden?

Talentperioden er todelt. De første fem månedene holder vi til på Marienlyst i Oslo. Der får du innføring i journalistikk, presseetikk, historiefortelling, NRKs verktøy, arbeidsrutiner og språk.

De neste fem månedene har du arbeidspraksis på et av NRKs mange kontorer rundt om i landet og gjerne i forskjellige avdelinger. Du får selv være med på å bestemme hvor du skal ha praksis.

NRK FleRe sørger for at du har det utstyret du trenger i talentperioden, og at du får dekket mobilabonnement.

Mer om opplæringsperioden

Vi starter i midten av august. Du får skreddersydd opplæring i journalistikk, presseetikk, historiefortelling og i NRKs verktøy. Du lærer også om NRKs strategi og mål. Det er to faglærere som vil ha ansvar for opplæringen, men også andre interne og eksterne forelesere vil bidra i undervisningen. Du har også praksis i NRKs nyhetsavdelinger hvor du får prøve deg på journalistikk på nett, TV og radio.

Mer om praksisperioden

Praksisperioden starter etter nyttår.

Basert på dine egne ønsker, vil du bli utplassert i en redaksjon. Noen tidligere talenter har vært innom flere redaksjoner og produksjoner, mens andre har foretrukket å ha praksisen sin på samme sted.

Hva får du betalt?

De første fem månedene blir du ansatt og lønnet som praktikant i NRK.

Under praksisperioden på ca. fem måneder, blir du ansatt som journalist i den avdelingen du skal ha praksis hos. Du mottar full lønn ut fra utdanning og ansiennitet i henhold til NRKs lønnsregler.

Hvilke jobbfordeler får du?

Som deltaker i talentprogrammet er du ikke garantert fast jobb i NRK, men du regnes som intern søker til alle stillinger i hele NRK i tre år etter endt program.

Det betyr at du gis prioritet til ansettelse i stillinger du er fullt ut kvalifisert for. Flere tidligere talenter har hatt både sommerjobb, vikariater og gått ut i fast stilling i NRK etter endt talentperiode.

Møt tre av våre FleRe-talenter

Ayaan Aden

Praksisplass i podkasten Oppdatert

I FleRe har jeg lært å produsere innhold til tv, nett, og radio. Jeg har lært om dramaturgi, hvordan bygge opp spenningen i en historie. Jeg har lært om god historiefortelling og hvordan den bidrar til å skape god flyt i en fortelling.

Jeg har lært hva god lyd er og hvordan vi skaper det. Hva som skal til for å gi lytterne en god opplevelse. Jeg har lært teknikker for stemmebruk, og hvordan stemmen brukes ulikt i forskjellige programmer. Jeg har også fått kurs i hvordan man går direkte på lufta på radio og TV. Her lærte jeg viktigheten av forberedelser før live. Hvordan en live foregår, og hvordan gjennomføre det med glans.

Jeg synes FleRe-programmet er en gylden mulighet til å nå nye høyder. Det er lagt opp til at enhver person i programmet skal kunne skinne og utvikle ferdigheter som kanskje lå skjult for en selv. Faglærerne er også dyktige til å både motivere og gi nødvendig støtte på veien. Et program uten like.

FleRe-programmet har vært fantastisk, jeg har fått være en del av en kjempefin gjeng hvor alle er vidt forskjellig, men samtidig utfyller hverandre og glir kjempegodt sammen.

Gjennom FleRe har jeg lært hvordan man lager gode reportasjer og innhold til både TV, radio og nett. Ikke bare teoretisk, men også i praksis! Vi gikk gjennom et halvår med “learning by doing”, og spør du meg er det den beste måten å lære på.

Jeg hadde ikke noe journalistisk bakgrunn eller erfaring før jeg begynte, men var veldig interessert og sulten på å lære, og det ga resultater. Allerede før praksis fikk jeg laget et par TV reportasjer for Supernytt som også ble brukt i sendingene, noe jeg er veldig stolt av, og som jeg ikke hadde trodd skulle skje så fort da vi startet.

FleRe-programmet gir deg en unik mulighet til å lære av de beste, samtidig som du får satt ditt eget kreative preg på ting. Man blir også kjent med utrolig mange fantastiske folk på veien. Hvis du vil få en smak av gamet er FleRe VIRKELIG veien å gå!

Philip Jason Omollo

Praksisplass i NRK Super

Laik Hanbaly

Praksisplass i NRK Nyheter

FleRe-programmet er virkelig noe uten sidestykke. Gjennom programmet får du muligheten til å prøve deg på AKKURAT det du har lyst til.

Opplæringsperioden var en av de fineste halvårene i livet mitt! Jeg har blitt kjent med en strålende fin gjeng som jeg er ganske sikker på at jeg vil være venn med for livet. Det er virkelig som å komme tilbake på videregåendeskole, der det er undervisning hver dag – med forskjellig tema.

Jeg har lært om presseetikk altså de etiske rammene for journalistikk. Hvordan man går frem for å produsere innhold av en viss etisk standard – med utgangspunkt i Vær varsom-plakaten og ikke minst alle de ulike verktøyene man trenger for å jobbe med lyd og videoredigering.

I FleRe får muligheten til å følge drømmen din. Å jobbe med noe du virkelig ønsker. Brenner for. Samtidig hjelper du NRK med å oppfylle sitt samfunnsoppdrag. Du trengs! Ditt bidrag teller! Du er en viktig stemme. Et viktig perspektiv. Du kan være personen i rommet som bidrar med et perspektiv ingen andre tenker på.

Aktuelt fra NRK FleRe