La oss jobbe sammen

NRK er hele Norges allmennkringkaster. Vi sørger for at alle som bor her får tilgang på god og sann informasjon. I tillegg skal vi samle og engasjere. Innholdet vårt og tjenestene våre skal føre oss tettere sammen. Slik at vi kan lære av hverandre og om hverandre, og utvikle oss, som mennesker og nasjon. Det er dette som er samfunnsoppdraget vårt.  

For å lykkes med oppdraget vårt, må vi som jobber i NRK speile publikum; menneskene som bor i samfunnet. Slik kan vi forstå behovene og utfordringene som finnes, og sammen skape spennende, kreative løsninger. Altså ønsker vi oss medarbeidere med ulik erfaring, bakgrunn og forutsetninger.  

Vil du jobbe sammen med oss? 

NRK betyr mye for mange 

Hos NRK skaper vi tjenester og innhold som betyr mye i hverdagen til mange. Mer enn fire av fem i Norge benytter en NRK-tjeneste hver eneste dag. Publikum stoler på oss og det forplikter. Vi skal informere, opplyse, belyse, utfordre, underholde og trøste. Gamle og unge. Hver dag. 

Selv om vi er populære, kan vi aldri være fornøyde. Både medietilbudet, teknologien og ikke minst publikums forventning, endrer seg hele tiden. Altså er vi alltid på jakt etter nye måter å tjene publikum og nye mennesker som kan berike arbeidet vårt.  

Sammen skaper vi Norges beste arbeidsplass

Vi tror at når folk med ulik bakgrunn, erfaring og kompetanse samarbeider, så skapes de mest interessante løsningene. Altså jobber vi gjerne i tverrfaglige team, med flat struktur og god takhøyde. Vi gir hverandre tillit og plass, til å trives og lykkes sammen.

Vi mener selv vi har Norges beste fagmiljøer. Og mye tyder på akkurat det. Vi er stadig på pallen i de store bransjeundersøkelsene, og tre år på rad har NRK blitt kåret til «Norges mest attraktive arbeidsplass» i Randstad Brand Award.

Hva sier vi om oss selv?  

Når NRKere blir spurt om hva vi liker best med jobben, er det aller vanligste svaret: å lage noe som har verdi for andre. For å finne ut enda litt mer ba vi nylig om tre ord, som beskriver NRK som arbeidsplass. 300 NRKere svarte, og her ser du resultatet. 

Ganske hyggelig lesning. Men også noen ord som vitner om forbedringspotensial. Ingen organisasjoner er perfekte, ei heller NRK. Men så lenge vi er selvransakende, ærlige og fleksible, kan vi sammen rydde bort strukturer som sinker oss og bli enda bedre.  

Vi vil lære av deg

Å være nyansatt og ha et helt nytt blikk, er en stor ressurs – som dessverre, men nødvendigvis, forsvinner med tiden. Altså er det viktig for oss at du som nyansatt deler dine tanker og ideer. Slik kan vi få nye perspektiver og bli enda bedre.

I introduksjonsprogrammet Ny i NRK, ønsker vi både å gi deg opplæring, men også å lære av deg. Slik får du en god start på karrieren din hos oss, og samtidig gir du oss verdifull innsikt.

Vi samarbeider om karrieren din  

Det skal være lett å være ny i NRK. Vi er mange som vil hjelpe deg i gang og vi har mange spennende tilbud. Jevnlig har vi innovasjonsdager, fagdager og inspirasjonsforedrag. Vi setter av tid og ressurser til faglig fordypning og utvikling. Både for å sørge for at du får nødvendig kompetanse for å dekke de strategiske behovene våre, men også for at du selv skal få mulighet til å tilegne deg kompetanse som du mener er nyttig for jobben og karrieren din. 

Du får mulighet til å søke midler til etter- og videreutdanning. Og vi vil gjøre det vi kan for at du skal få utvikle deg som fagperson. I organisasjonen finnes det også svært mange karriereveier og muligheter for å bygge kompetanse. Vi er en mangfoldig virksomhet med mer enn 100 yrkesgrupper. Mange som jobber hos oss får verdifull erfaring gjennom å jobbe i ulike avdelinger.  

Vi lykkes og feiler sammen

I NRK jobber vi mot felles mål. Det betyr ikke at vi har en leder som forteller oss hvordan vi skal løse de daglige oppgavene våre. Metodisk tror vi løsninger blir bedre og mer spennende løst, når det ikke er en løsning som bestilles, men at vi heller identifiserer et behov eller en problemstilling i felleskap. For så å gi fagfolk mulighet til å finne den beste løsningen. Dette forteller også medarbeiderundersøkelsene våre, hvor frihet til å løse oppgavene scorer svært høyt. 

Det er viktig at alle som jobber i NRK føler seg trygge og at vi tør å tenke stort og annerledes. Noen ganger lykkes vi, andre ganger går vi på en real smell. Vi tror bestemt at feilene våre lærer oss enda mer enn seirene, og vi øver oss hver dag på å feire begge deler.  

Arbeidslivet er ikke bare jobb  

I NRK er vi opptatt av å skape godt arbeidsmiljø. Når arbeidsdagen er over, går noen gjerne til treningsrommet, andre haster til barnehagen. Vi er i ulike livsfaser og har ulike interesser og behov. Arbeidslivet hos NRK skal være mye mer enn bare jobben, altså har vi en rekke ulike velferdsgoder, aktivitetstilbud og sosialiseringsarenaer – og stadig nye kommer til.   

Hvis du liker å trene, har vi gode rom for styrketrening, spinning og gruppetimer. Vi har også mange ulike idrettsgrupper som du kan være med i på Marienlyst, og i tillegg rabattavtaler med flere treningssentre rundt i landet.

Er du glad i kunst, har vi en populær og aktiv kunstforening i NRK, som arrangerer kunstlotteri og gir deg mulighet til å handle kunst til gunstige priser.

Av og til inviterer KORK, vårt eget fantastiske symfoniorkester, til lunsjkonsert i store studio. Du får også tilgang til gratisbilletter til KORK-konserter, eller publikumsbilletter til for eksempel Nytt på Nytt og Kåss til kvelds.

Er du moden for dine femten minutter med berømmelse, er du velkommen til å melde seg som statist til en av NRKs mange dramaproduksjoner.

Å treffe kollegers barn er utrolig koselig. Høssesongen byr på noe ekstra moro, for store og små, da vi inviterer NRK Super til show med Superbussen.  

Selv om vi tilbyr mye felles, vil likevel de fleste sosiale aktivitetene naturlig nok skje sammen med teamet eller avdelingen din. Det kan være økt med joggesko, en båltur, en middag eller et friskt morgenbad.  

Vi har noen store og gode fellestradisjoner. Hvert år har vi en stor fagdagsfest, gjerne med KORK som byr opp til legendarisk konsert, og den siste arbeidsdagen før jul synger vi sammen med Sølvguttene. Når sola skinner og asfalten i bakgården koker, kan det oppstå en spontan softis-bod. Har du noen fine klær liggende bakerst i skapet, kan du ta med på NRKs interne klesbyttemarked, som av og til finner sted.  

Ung i NRK

For deg som er under 30, kan vi tilby et uformelt nettverk for unge medarbeidere. Dette initiativet gir deg masse gøy på tvers av alle avdelingene i NRK. Vi inviterer ofte på forskjellige aktiviteter som lunsjer, karaokekvelder, kebabturer og mer. Eller om du bare vil henge med andre unge som er gira på medier, teknologi, produksjon, sport og musikk.

Det er en fantastisk måte å møte, bli kjent og ha det gøy med med kollegaer du ellers ikke møter i hverdagen og utvide nettverket ditt. Det er ingen fast agenda og alle er velkomne til å være med å arrangere eller komme med nye ideer.

Bærekraft og miljø

I NRK er vi opptatt av klima og miljø på flere måter. Vi lager innhold og programmer om natur – og klimautfordringer verden står overfor. Og vi skaper en grønnere arbeidsplass sammen. Målet er at miljøhensyn skal med i alle beslutninger og valg vi tar.  

Fleksibilitet og frihet 

Hverdagslogistikken kan være heftig for oss alle. Der det er mulig, tilstreber vi å gi ansatte den fleksibiliteten de trenger. For mange med små barn, er NRK-barnehagen et viktig bidrag til en enklere hverdagslogistikk. Barnehagen er en foreldredrevet bedriftsbarnehage som holder til i rolige omgivelser på Marienlyst.  

Som ansatt på Marienlyst har du gratis parkering både for bil og motorsykkel, og i tillegg innendørs parkering for sykkel, med tilhørende vaske- og vedlikeholdsfasiliteter.  

Er du journalist har du to ekstra fridager hvert år, og alle over 62 år får to ekstra ferieuker med full lønn. 

Vi gir alle ansatte mobiltelefon og abonnement med svært gunstig datapakke dekkes av NRK, og lunsjtiden din er betalt.  

Trygt, godt og ukomplisert  

Som ansatt i NRK vil du være dekket av både gruppelivsforsikring og fritidsulykkeforsikring og vi tilbyr en av landets beste pensjonsordninger. NRKs Bedriftshelsetjeneste, med både lege og fysioterapeut, bidrar til gode og trygge arbeidsforhold, og NRK tilbyr svært gode permisjons- og sykelønnsordninger hvis man får behov for det. 

Rekrutteringsprosessen i NRK

Har du søkt ledig stilling hos oss eller er nysgjerrig på hvordan rekrutteringsprosessen vår er?

NRK ser etter talenter fra hele befolkningen innenfor et bredt spekter av fagområder. Vi har mange yrkesgrupper som jobber side om side, og vi er opptatt av at alle som søker på jobb hos oss skal få en god opplevelse – enten du får jobben eller ikke. Målet er at vår rekrutteringsprosess skal oppleves som ryddig, forutsigbar og rettferdig av alle som søker på jobb hos oss.  Her er en typisk rekrutteringsprosess, og hva du kan forvente deg:

  1. Søknad 

Når vi har mottatt søknaden din, vil du motta en automatisk bekreftelse på e-post.  

Alle søknader og CV blir vurdert opp mot stillingskravene, slik de er beskrevet i stillingsutlysningen.  

  1. Intervjuer og tester 

Etter en gjennomgang av søknader og CVer, innkaller vi aktuelle kandidater til førstegangsintervju. Her vil du treffe rekrutterende leder, og ofte en annen fagperson, og eventuelt en fra HR-avdelingen. 

I NRK gjennomfører vi vanligvis to strukturerte intervjuer i en rekrutteringsprosess. Av og til benytter vi også av caseløsning og personlighet- og evnetester.

  1. Referanse- og bakgrunnssjekk 

Vi gjør alltid en referansesjekk på de siste finalekandidatene som en kvalitetssikring. Du vil få beskjed før vi kontakter dine referansepersoner, som kan være tidligere arbeidsgivere, kolleger, studieveileder osv. Vi gjør bakgrunnssjekk på utvalgte stillinger.  

  1. Tilbud 

Etter referansesjekk vil den utvalgte kandidaten få et tilbud. Kandidater som ikke blir valgt vil få en tilbakemelding. Vi oppfordrer alle kandidater til å søke på andre fremtidige stillinger hos oss som er av interesse. 

Praksis, lærlingtid og talentprogrammer

I NRK har vi tre talentprogrammer; samisk talentprogram, nynorsk mediesenter og FleRe. Hvert år tar vi i tillegg imot omtrent 160 studentpraktikanter. Du kan også ha lærlingtiden din i NRK.


Sommerjobb som utvikler eller designer

Sommerjobb som utvikler eller designer

Studerer du informatikk, datateknikk, programmering eller designfag? Ønsker du deg en lærerik og interessant sommer der du kan praktisere teorien du har lært på skolen?

Hver høst utlyser vi sommerjobber i avdelingen for produkt- og teknologiutvikling. Du blir en viktig del av et tverrfaglig team som jobber med utvikling og design av publikumsproduktene våre NRK.no, NRK TV, NRK Radio, NRK Super eller Yr. Målet er at du blir kjent med teknologi- og designmiljøet i NRK, får faglig påfyll og får deg en verdifull erfaring som du kan ta med deg videre.

Ønsker du å bli sommerstudent? Vi lyser ut disse sommerjobbene hver september for det kommende året. Neste opptak blir september/oktober 2023 for sommeren 2024.
Kontakt: praksis@nrk.no


Nyutdannede
teknologer

Nyutdannede teknologer

Skal du fullføre eller har fullført en bachelor eller master innen datateknikk, nettverk, IT, programmering, data science eller tilsvarende? Drømmer du om å lage produkter der brukerne står i sentrum? Hver høst utlyser vi også flere stillinger for nyutdannede teknologer. Som nyutdannet utvikler hos NRK involveres du i alt fra innsiktsarbeid, definering av oppgave, valg av løsning og teknologi, til utvikling, design og ferdigstilling. Du får stor frihet til å skape, eksperimentere og lære nye ting.

Vi utlyser stillinger for nyutdannede teknologer på høsten, i tidsrommet 01. august – 31. september – følg med på våre utlyste stillinger
Spørsmål? Send e-post til praksis@nrk.no


Samisk talentprogram

Samisk talentprogram

Er du ung, samisktalende og engasjert? Da kan samisk talentprogram være noe for deg. Les mer om samisk talentprogram her


Nynorsk talentprogram (Nynorsk mediesenter)

Nynorsk journalist-praktikanter

NRK Nynorsk mediesenter lærer kvart år opp ti nynorskbrukande journalistar for nett, radio og TV. Det er halvårskurs med fem praktikantar på kvart kull. Føremålet er å få fleire nynorskbrukande journalistar i NRK og andre mediehus. 

Vi leitar etter nynorskbrukarar som har lyst til å bli journalistar og som har ulike utdanningar og bakgrunnar. NRK Nynorsk mediesenter held til i Førde og driv i eit tett samarbeid med NRK Vestland.  

Faste søknadsfristar er 15. april og 15. oktober.

Sjå nettstaden for meir informasjon

Kontakt: rune.fossum.lillesvangstu@nrk.no


Flerkulturelt talentprogram (NRK FleRe)

Flerkulturell stipendiatordning

Har du flerkulturell kompetanse? Vi er på jakt etter talent som brenner for å fortelle historier og har tatt utdannelse med det som mål. Hvis du i tillegg har nettverk, språk og perspektiv fra en innvandrergruppe fra land utenom Vest-Europa, kan du søke på NRK FleRe. Vi lyser ut fem stipendiatstillinger hvert år. Utlysning og søknadsfrist i mars/april. Oppstart i slutten av august. Opplæring og praksis i 10 måneder.

Søknadsfrist 20. mars 2024

Kontakt: iram.ansari@nrk.no

Nettside: info.nrk.no/karriere/nrk-flere


Praktikant på et av NRKs distriktskontorer

Praktikant på et av NRKs distriktskontorer

De ti distriktskontorene i NRK tar imot til sammen rundt 50 praktikanter fra ulike medieutdanninger i Norge hvert år. Hvis du ønsker praksis kan du ta kontakt direkte med det kontoret som er aktuelt. Se mer informasjon om distriktskontorene i NRK og kontaktinformasjon finner du her


Praktikant på NRK på Marienlyst

Praktikant på NRK på Marienlyst

Fagavdelingene ved NRKs hovedkontor på Marienlyst i Oslo tar imot rundt 110 praktikanter fra ulike medieutdanninger i Norge hvert år. Praksisperioden varer vanligvis fra fire til ti uker. Vi lyser ut praksisplassene etter avtale med skolene og tar imot søknader via utlysningene, som blir lagt ut her.

Kontakt: praksis@nrk.no


Lærlingeplass i NRK

Lærlingeplass i NRK

NRK tilbyr læreplasser i flere fag, blant annet mediefagene Informasjonsteknologi og medieproduksjon. Lærlingeordningen er viktig for oss, både underveis i læreperioden og for fremtidig rekruttering. Lærlingene kommer til oss med nye perspektiver og masse ny kunnskap, samtidig som de får utvikle seg i faget sitt frem mot fagprøve, gjennom oppgaver og samarbeid med erfarne og dyktige kolleger. Ta kontakt med opplæringskontoret i ditt fylke eller send epost til praksis@nrk.no hvis du er nysgjerrig på læreplass i NRK. I Oslo og Viken er det flere opplæringskontor, her samarbeider vi med Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon.


Utenlandsstudent

Utenlandsstudent

Vi har ikke noe formelt samarbeid med utdanningsinstitusjoner utenfor Norge, men det kan likevel være muligheter for praksisplass i NRK. Ta gjerne kontakt hvis du studerer mediefag, journalistikk eller teknologi i utlandet og ønsker praksis hos oss.

Kontakt: praksis@nrk.no

Ledige stillinger

Vi trenger alltid engasjerte fagfolk. Er du journalist, utvikler, designer, økonom, scenograf, musiker, programleder, prosjektleder – eller bare en som digger NRK – så hører vi gjerne fra deg!

Stilling Fagfelt Stillingsprosent Sted Frist
Vikariater programleder/ nyhetsjournalistJournalistikkVikariat, 100%AltaFrist 21.07.2024
Om 13 timer
Nyhetsjournalist, NRK ØstfoldJournalistikkVikariat, 100%KråkerøyFrist 28.07.2024
Om 1 uke
P3 Gull søker videojournalist i OsloJournalistikkMidlertidig, 100%OsloFrist 04.08.2024
Om 2 uker
NRK P3 søker videojournalisterJournalistikkMidlertidig, 100%OsloFrist 04.08.2024
Om 2 uker
NRK Produksjon søker flerkamera lydtekniker i 100% vikariatVikariat, 100%OsloFrist 04.08.2024
Om 2 uker
Musikkjournalist i KulturavdelingenJournalistikkVikariat, 50%OsloFrist 04.08.2024
Om 2 uker
NRK Sport søker gravejournalist i midlertidig stillingJournalistikkMidlertidig, 100%OsloFrist 06.08.2024
Om 2 uker
Redaksjonsleder, UNG (vikariat)JournalistikkVikariat, 100%OsloFrist 07.08.2024
Om 3 uker
NRK Kultur søker podkastprodusentJournalistikkFast, 100%OsloFrist 11.08.2024
Om 3 uker
Er du initiativrik og analytisk med erfaring fra forbedrings- og utviklingsarbeid?Generell rådgivningFast, 100%OsloFrist 15.08.2024
Om 4 uker
Nyheitsjournalist, NRK Vestland i HardangerJournalistikkVikariat, 100%OddaFrist 18.08.2024
Om 4 uker
Korrespondent i BrusselFast, 100%OsloFrist 19.08.2024
Om 4 uker
NRK i Bergen søker regissør til realityJournalistikkFast, 100%BergenFrist 25.08.2024
Om 1 måned
Klipper med regikompetanseJournalistikkFast, 100%BergenFrist 25.08.2024
Om 1 måned
Tutti bratsj / tutti violaMusikkFast, 100%OsloFrist 26.08.2024
Om 1 måned
TUTTI HORN MED PLIKT TIL 3. HORNMusikkFast, 100%OsloFrist 22.09.2024
Om 2 måneder