← NRK Designprogram

NRK Sport designprofil

Lidenskapelig tilstede

NRK Sports ambisjon er å samle folk rundt små og store sportshendelser. De skal være lidenskapelig tilstede og løfte fram de sterke øyeblikkene fra idretts-verdenen.

Øyeblikket

Designkonseptet bygger på NRK Sports merkekjerne «Lidenskapelig tilstede i små og store øyeblikk». I sport er det i selve øyeblikket momentet skjer: det har kraft, det er avgjørende og det skiller mellom vinner og taper. Det audiovisuelle konseptets ambisjon er å fange og beskrive det eksplosive i selve øyeblikket. Vi har kalt konseptet: NÅ!

Kolon og trekant

Det grafiske fundamentet i profilen er rundingen og trekanten. Øyeblikket er visualisert med to sirkler som danner et tidtakings-kolon. Kolonet er tiden som raser avgårde – eller som fryses i et avgjørende øyeblikk. Trekantene blir piler som symboliserer kraft, eksplosivitet og retning.

Den røde NRK Sport primærlogo skal i hovedsak brukes. Sort/hvit logo brukes kun der fargegjengivelse ikke er mulig.
NRK Sport sekundærlogo brukes der det er lite hensiktsmessig med sirkel. Negativ/hvit variant er å foretrekke.

Farger

NRK Sports hovedfarger er rød, sort sort og hvit. Tilleggsfargene er orange og rosa, som gjerne brukes i mindre mengde for å friske opp uttrykket.

Fargepalett

Rød
R:229 G:28 B:48
#E51C30
Hvit
R:255 G:255 B:255
#ffff
Sort
R:21 G:21 B:21
#151515

Sekundærfarger

Bringebær
R:236 G:0 B:128
#EC0080
Oransje
R:255 G:88 B:0
#FF5800
Mørk rød
R:157 G:28 B:48
#9D1C30

Gråtoner

Mørk grå
R:64 G:64 B:64
#404040
Lys grå
R:191 G:191 B:191
#BFBFBF

Typografi

For å gi en kraftfull og dynamisk opplevelse, bruker vi typografi med stor kontrast i størrelser og farger. Stor tekst, utfallende tekst og tekst i fargefelt/slabs skaper et distinkt uttrykk, og gir god lesbarhet på et stort spekter av bakgrunnsbilder.

NRK Sports hovedfont er NRK Etica Slab Book og Bold. NRK Etica Slab Bold brukes primært i alle overskrifter. Vi skal alltid bruke minuskler, kun første bokstav i headinger og annen tekst kan være versaler. Har man flere ord kan man lage fine kontraster ved å bruke både bold og book.
I tabeller og stolper som krever god leselighet, bruker vi LFT Etica.

Typografi i overskrifter

Typografi i tabeller

Onscreen-grafikk

Sportsendinger krever et stort spekter av onscreen grafikk bestående av supringer, tabeller, stopler, resultatgrafikk, splitter og fullskjermsplakater.

AR – Augmented reality

AR (Augmented reality) brukes for å vise resultater og bilder i studio i en utvidet visuell virkelighet. Uttrykket er basert på brytninger i glass.

Bevegelsesmønster

Wipene følger alltid pilenes retning, enten horisontalt eller vertikalt. Store kontraster mellom slow – speed – stoppe opp. Øyeblikket står stille, og raser videre. Kraften sprenger og fryse øyeblikket. Kraft og energi danner et eksplosivt bevegelsesmønster.

Storskjerm

Loop i skjerm:

Bilder i skjerm:

Bilder og typografi i skjerm 1