← Hjelp og informasjon

NRK i hele landet

Rundt 50 små og store NRK-kontorer

Hver dag jobber mer enn 1200 medarbeidere på NRK-kontorer rundt om i landet. De fleste lager og publiserer innhold.  Kontorene ligger i byer og på tettsteder. Noen er små med bare en eller to journalister, mens andre har mer enn hundre medarbeidere, mange ulike faggrupper og variert produksjon. De største ligger i Trondheim, Bergen og Tromsø.

I Karasjok finnes hovedkontoret til NRK Sápmi, som produserer innhold på de ulike samiske språkene. 

I dag finnes NRK her:

  • NRK Troms og Finnmark: Hovedkontor i Tromsø, redaksjoner i Harstad, Finnsnes, Alta, Hammerfest, Vadsø og Kirkenes.
  • NRK Sápmi: Hovedkontor i Karasjok og redaksjoner i Tana, Kautokeino, Kåfjord, Tromsø, Harstad, Snåsa og Tysfjord og Oslo.
  • NRK Nordland: Hovedkontor i Bodø, redaksjoner i Brønnøysund, Mo i Rana, Svolvær og Narvik.
  • NRK Trøndelag: Hovedkontor i Trondheim og redaksjoner i Steinkjer, Namsos og Brekstad.
  • NRK Innlandet: Hovedkontor på Lillehammer og redaksjoner på Hamar, Gjøvik, Kongsvinger og Leira.
  • NRK Møre og Romsdal: Hovedkontor i Ålesund og redaksjoner i Ulsteinvik, Molde og Kristiansund.
  • NRK Vestland: Hovedkontor i Bergen og redaksjoner i Førde, Nordfjordeid, Sogndal, Odda og Stord.
  • NRK Rogaland: Hovedkontor i Stavanger og redaksjon i Haugesund.
  • NRK Sørlandet: Hovedkontor i Kristiansand og redaksjoner i Flekkefjord og Arendal.
  • NRK Vestfold og Telemark: Hovedkontor i Porsgrunn og redaksjon i Tønsberg.
  • NRK Oslo og Viken: Distriktskontoret har redaksjoner i Oslo, Fredrikstad, Drammen og Ål.
  • NRK Publikumsservice: Mo i Rana

Les mer om distriktsoppdraget til NRK her.

Variert innholdsproduksjon

Produksjonen varierer med kontorenes størrelse og plassering, men noen ting er felles:

Alle distriktskontorene følger det lokale nyhetsbildet tett og lager nyhetssaker for tv, nett, radio og sosiale medier. Rundt om i landet produseres det lokale daglige morgen- og ettermiddagssendinger på radio, og nyhetssendinger på tv om kvelden. 

Noen kontorer lager i tillegg programmer for hele landet. Eksempelvis sender HC og Andrea sin daglige hverdagsfest fra Fredrikstad. NRK i Førde har i mange år produsert serier for barn og Symesterskapet lages i Bergen. Det var NRKs innholdsprodusenter i Tromsø som fulgte Maja og Maja i serien 113, og Norges tøffeste lages i Trondheim.

En del journalister på NRKs distriktskontorer jobber også med kritisk og undersøkende journalistikk, hvor målet er å avdekke forhold av viktig samfunnsmessig betydning.

Er du teknolog, finnes det spennende muligheter. I Bodø har vi et miljø som jobber med drift og utvikling av flere av NRK sine publikumsprodukter, blant annet Yr og NRK-appen. Oppgaven er å forenkle hverdagen alle de som bruker våre tjenester. Her er det kort vei mellom nyhetsformidling og digital utvikling. Vi er ett lag.

Mange muligheter

Arbeidsdagene på et distriktskontor er varierte. Som innholdsskaper får man forsøkt seg på mange ulike formater, sjangre og plattformer, og man er tett på folk, historier, kultur og samfunnsliv. Når en hendelsesnyhet av nasjonal interesse skjer, må alle på det lokale distriktskontoret være beredt på å trå til. Er man klar for det, kan man bli spurt om å rapportere direkte på Dagsrevyen før kvelden er omme.

En lokal sak kan være viktig og interessant i seg selv. Men ofte skjer noe ikke bare i én kommune, men saken er et eksempel på et større fenomen som hele landet kan ha interesse av. Når man jobber med lokale saker i NRK, er veien kort til en stor, riksdekkende publisering. 

Se Norge innenfra

NRK er til for alle i Norge, uansett hvor man bor. Hvis vi skal lage innhold som engasjerer, setter dagsorden og blir valgt av flest mulig, må vi være der folk er. Vi må lytte og forstå hva mennesker rundt om i landet er opptatt av, og være raskt til stede når ting skjer. Vi sier gjerne at vi i NRK skal se Norge innenfra. 

Alle NRKs medarbeidere rundt om i landet får tilgang på alle slags historier; morsomme historier, fargerike historier, sjokkerende historier, triste historier og viktige historier. Når disse historiene deles, får vi en mulighet til å identifisere oss med hverandre. Og på den måten kan vi si at vi knytter Norge sammen.

Kanskje lurer du også på dette?

Må man snakke lokal dialekt?

Nei, det er ikke nødvendig. 

Må man beherske nynorsk hvis man skal jobbe i et område som i hovedsak publiserer på nynorsk? 

I NRK ønsker vi at flest mulig skal beherske begge målformer. Det er ikke et krav at man skriver feilfritt på begge målformer i utgangspunktet, men vi trenger at du ønsker å lære. Men du må ikke fikse alt selv. Vi har mange gode hjelpere i NRK. 

Jobber man turnus?

Det avhenger av hvilke oppgaver du har. Som kjent kan jo ting skje når som helst, og det er viktig at vi har folk på plass som kan dekke nyhetsbildet. Vi har radiosendinger tidlig på morgenen og tv-sendinger på kvelden, de første møter på jobb 05.00 og de siste går hjem 23.00. Men mange oppgaver kan også løses innenfor vanlig arbeidstid.

Møt noen av NRKs medarbeidere

Victoria Marie Nordahl, journalist i NRK i Kristiansand – ansatt siden 2021

Får jobbe med mye forskjellig

Det positive med et distriktskontor er at du har en liten, med likevel sammensatt og fullstendig redaksjon. På den måten får man se og ta del i alle bitene i NRKs produksjon. Nett, TV og radio jobber tett sammen og du er nær ledere og beslutningstaking. Det er også en fordel at alle kan alt. Siden jeg startet for halvannet år siden har jeg hatt mange forskjellige oppgaver; videojournalist, TV-reporter, direktereporter i radio og på TV, lydreporter, nettreporter, jeg har lest radionyheter og vært vaktsjef. Det gjør arbeidsdagene varierte.

Sosialt på jobb

Vi er en redaksjon full av mange hyggelige folk. Alder spiller ingen rolle og det er plass til mye humor. Vi har en Snapchat-gruppe vi bruker mye. Der sender vi for eksempel inn bilder av saker vi får på front/dagsrevyen for å vise frem hva vi får til. Gruppa blir også brukt til mye hverdagstull. Jeg vil også si ledere/vaktsjefer tar oppgaven med at alle skal trives seriøst, og jeg opplever at det er lav terskel for å ta opp vanskelige ting. 

Når det kommer til det sosiale er det mer medarbeiderstyrt, med for eksempel quiz eller kino når vi kan. Hvert år drar noen av oss på vår festival i Åmli, som pleier å være en skikkelig artig. Og så er det så klart julebord og sommerfester vi selv lager her på kontoret. Vi lager underholdning selv og husbandet spiller musikk. 

Her i sør er vi også heldige med at vi har Arendalsuka hvor en stor gjeng hvert år leier hus og jobber tett sammen hele uka. Det er skikkelig gøy, lærerikt og sosialt. 

August Hansen, journalist i NRK i Tromsø – ansatt siden 2021

Lærer noe hver dag

Det beste med jobben min er at jeg lærer noe nytt omtrent hver dag. Jeg har kollegaer som er rågode på å dele kunnskap. Ett eksempel er at jeg fikk gode tips om å tenke på kameravinkler når jeg intervjuer folk. Jeg er på ingen måte særlig kamerakyndig, men bare noe så enkelt som å intervjue et objekt fra venstre mot høyre, og et annet objekt fra høyre mot venstre kan fort få ting til å se bedre ut i TV-saken. I tillegg er det så fint å få lov til å løfte frem andre menneskers historier og engasjement. Jeg får snakke med folk jeg ellers aldri ville vært i kontakt med, og får bedre og bedre innsikt i hva som driver andre

Lett å treffe nye folk

Jeg har aldri opplevd det som særlig vanskelig å være sosial med kollegaer. Heldigvis er vi en del som er i omtrent samme aldersgruppe, men vi merker at det er veldig lett å finne på ting når vi får nye kolleger – særlig sommerstid, når sommervikarer er på plass. Samtidig er det veldig fint at det finnes såpass mye å gjøre og såpass mange folk i Tromsø at man ikke er avhengig av å gjøre noe på fritiden med kollegaer. Her er det ikke vanskelig å treffe nye folk. Som journalister skal vi også være oppmerksomme på å ikke utelukkende henge i vår egen boble – vi må ha både øyne og ører ute blant folk.

Simen Aklestad, utvikler i NRK i Bodø – ansatt siden 2022

Når ut til mange mennesker

Det beste med jobben min er å jobbe med et produkt som når ut til så mange mennesker. Vi får jobbe med spennende teknologier, det er fleksibilitet og vi har et godt arbeidsmiljø.

Det beste med å jobbe på et distriktskontor er at alle kjenner alle. Bodø er en kompakt by med kort vei til jobb. Vi har nye moderne lokaler, fin natur, flotte folk og ikke minst billigere strøm i Bodø enn i Oslo. 

Ledige stillinger

Vi trenger alltid engasjerte fagfolk. Er du journalist, utvikler, designer, økonom, scenograf, musiker, programleder, prosjektleder – eller bare en som digger NRK – så hører vi gjerne fra deg! Her kan du se alle våre ledige stillinger.

Stilling Fagfelt Stillingsprosent Sted Frist
Vikarar til NRK i ÅlesundVikariat, 100%ÅlesundFrist 21.04.2024
Om 3 dager
Praksisplasser for journaliststudenter ved NLA Høgskolen i KristiansandPraktikant, 100%OsloFrist 21.04.2024
Om 3 dager
Praksisplasser for bachelor i Manus ved Westerdals, KristianiaPraktikant, 100%OsloFrist 21.04.2024
Om 3 dager
Praksisplasser for Film og TV-studenter ved Westerdals, Høyskolen KristianiaPraktikant, 100%OsloFrist 21.04.2024
Om 3 dager
Journalist i fast stilling – NRK Møre og RomsdalFast, 100%KristiansundFrist 21.04.2024
Om 3 dager
Vil du være med å bestemme hva barn og unge skal se på NRK?JournalistikkFast, 100%OsloFrist 25.04.2024
Om 7 dager
Data Platform EngineerIt (Software)Fast, 100%OsloFrist 25.04.2024
Om 7 dager
Er du erfaren apputvikler og vil være med å utvikle viktige løsninger for Apple-plattformer i NRK TV?It (Software)Fast, 100%OsloFrist 28.04.2024
Om 1 uke
Vil du være med å modernisere NRKs nettverk?It (Software)Fast, 100%OsloFrist 28.04.2024
Om 1 uke
JournalistJournalistikkVikariat, 100%OsloFrist 02.05.2024
Om 2 uker
Programleder i EkkoJournalistikkVikariat, 100%OsloFrist 02.05.2024
Om 2 uker
GrafikkoperatørTilkalling, 100%OsloFrist 30.06.2024
Om 2 måneder